CONVENIENCE 
- de bedste løsninger til dig 

CONVENIENCE 
- de bedste løsninger til dig 

8 fødevaretrends, du bør kende 

Fødevaretrends er værd at holde øje med, når man arbejder med mad og madoplevelser. Trends kan hjælpe dig med at forstå ønsker om nye retter og råvarer - men trends kan også fortælle dig meget om, hvordan du får succes med dine serveringer.

Vi ønsker at hjælpe dig, så du kan hjælpe dine kunder. Derfor har vi samlet en oversigt over 8 fødevaretrends, som vi synes, du bør kende.
 

Performance Food 

World Cooking

Food Doctor

Moderne Traditions

Essential Cooking

Local Kitchen

Food Fix

Gourmet Express

Ønsker du at se vores produkter? 

>> GÅ DIREKTE TIL CONVENIENCEGUIDEN

Performance Food 
Bring dine sanser og kreativitet i spil

Med udgangspunkt i visualitet og sanselighed rykker Performance Food grænserne for, hvordan vi forstår madlavning. Når Noma indarbejder myrer som en spiselig oplevelse i deres retter, eller når vi kombinerer stærk chili i is, bliver mad ikke bare mad, men derimod til en oplevelse som er iscenesat og nøje planlagt. 

Med Performance Food er det derfor heller ikke nok at lave sin servering i en 3-rums bakke, som vi kender den fra kommunal madudbringning. For at fuldende en god Performance Food-oplevelse skal det visuelle og sanselige indtryk også tænkes ind i emballagen.

How to? 

  • Bring eksklusiviteten helt tæt på med Illusionglas, der giver din servering af øl, drinks og champagne ekstra ekstravagance.
  • Erstat traditionelt service med nye sanseoplevelser med buede bambusbåde, serveringsplatter af palmeblade eller pincetter i bambus til fordel for den klassiske gaffel.
  • Bring løsninger fra Tapatizerserien i spil og giv din servering et nyt grafisk look. 

World Cooking
Byd alle verdens hjørner ind i køkkenet

Verden er blevet lille. Vi hører om andre kulturer i ukendte verdenshjørner, vi rejser langt væk for opleve noget nyt og spændende, og vi lader os konstant inspirere af nye smage og serveringer. Street køkkenet er blevet populært i Danmark med madbasarer i mange af de store byer. Madkultur fra alle verdenshjørnerne er blevet integreret i den danske madkultur – og det stiller krav til serveringens autenticitet. 

Når vi bestiller thaimad, er det ikke nok, at krydderierne er perfekt afstemt med den oplevelse, vi husker fra ferien til Asien. Vi vil også føle, at vi er tæt på Bangkoks pulserende gader. Derfor er valget af emballage helt essentielt for at nå i mål med World Cooking.

How to?

  • Brug velkendte emballager til servering af klassiske verdensretter. Anret din kinesiske ret i en kinaboks med dertilhørende spisepinde eller servér sydamerikanske fristelser i en totillaboks, der gør det nemt at tage din ret med som en snack To Go. 
  • Tænk bæredygtighed ind i din verdensanretning og giv serveringen det helt rigtige look. Vælg for eksempel løsningen Wasara, der - foruden at være lavet af hampi (palmeblade) - er designet med udgangspunkt i japansk kultur og derfor er ideel til retter såsom sushi.

Food Doctor
Gør din servering til det sunde valg 

En klar trend er forbrugerens - til stadighed - øgede fokus på sund kost. Vi sætter i høj grad fokus på, hvordan vores mad kan understøtte en sund levevis – og det handler nu også om at få mest mulig sundhed ud af gode, friske råvarer. 

Vil du følge Food Doctor trenden, er det derfor alfa og omega, at du vælger en emballageløsning, der hjælper dig med at fastholde din serverings kvalitet, friskhed og naturlighed.  


How to?

  • Vælg emballageløsninger, der holder på friskheden længst muligt. Dette kan nemt gøres med løsninger, hvor de enkelte dele i serveringen adskilles, så kunden selv kan samle sin ret, når den skal spises. Vælg eksempelvis produkter fra TowerPac®, hvor bægrenes skruelåg bibeholder madens kvalitet.
  • Undgå slatne serveringer ved at pakke dine sandwiches i en klodbundspose. På den måde sikrer du, at brødet forbliver friskt.
  • Hold på de gode næringsstoffer i både kød og grøntsager ved at bruge sous vide metoden. Madlavningen foregår i en sous vide kogepose, der holder på saften og kraften i dine råvarer.

Modern Traditions
Velkommen tilbage til den klassiske mad 

Selvom hverdagen for mange er travl, begynder vi som forbrugere at vende tilbage til de kulinariske retter, der kræver tid og smager af kærlighed. Slow food retter såsom bøf bourgignon og coq au vin vinder frem, men gerne i et nyt format, som er nemt og hurtigt både at anskaffe og servere. 

Du kan komme godt i gang med Modern Traditions trenden ved at gentænke dine slow food retter som take away løsninger. Det sætter krav til dit emballagevalg, der skal være praktisk at transportere og eventuelt også at bruge direkte som anretningsservice. 


How to?

  • Plastbægre fra TowerPac® kan løse begge udfordringer. TowerPac®s design gør, at bægrene let kan stables ovenpå hinanden og puttes i en pose. Derudover har bægrene et stilistisk rent udtryk, der let kan indgå med det øvrige service på middagsbordet i de danske hjem.

Essential Cooking
Tænk økologi og bæredygtighed ind i din servering 

Nøgleordene i Essential Cooking er økologi og bæredygtighed. Flere og flere skifter kødet ud med soyaprodukter på de såkaldte ”kødfrie dage”, og dagligvarehandlen fortæller forbrugeren om råvarens rejse, lige fra kaffebondens høst til det færdigmalede produkt. Som forbruger vil vi have mere forståelse for råvarens rejse fra produktion til vores spisebord, så vi på et oplyst grundlag kan vælge den mest bæredygtige løsning. 

Ønsket om bæredygtighed centrerer sig ikke kun om serveringens brug af råvarer. Serveringens emballage er ligeså vigtig, når det handler om at tænke og vælge bæredygtigt. 


How to? 

  • Trenden har for alvor skubbet udviklingen af nye bæredygtige emballageløsninger i gang. Et par eksempler på bæredygtigt materiale til emballage er hampi, der er lavet af palmeblade. Et andet bæredygtigt produkt er bagasse, der produceres af restproduktionen fra sukkerrør. Bagasseprodukter er velegnet til opbevaring af alle slags fødevarer.

Local Kitchen
Luk gårdbutikkens hygge ind i dit køkken

I tråd med trenden Essential Cooking ses der et ønske om at gå tilbage til det nære og lokale. Med Local Kitchen trenden er det håndværket og specialiteterne, der vinder frem. Det ses for eksempel i dagligvarebutikkerne, hvor grøntsager fra lokale avlere oftere og oftere kan købes – og forbrugeren vil gerne betale mere for produkter, der symboliserer kvalitet og nærhed. 

På emballagefronten er der mange muligheder for at understøtte trenden. Det handler i dag om at udvise transparens i sin emballage for ikke at lægge skjul på friskhed og kvalitet. 


How to? 

  • Sikr transparensen i din servering ved at vælge emballageløsninger, der viser maden frem. Det kan eksempelvis gøres med en klodsbundspose, der kan bruge til servering af både brød, frugt eller snacks. Posen er designet med en gennemsigtig rude, som synliggører posens indhold. 
  • Overvej et design, som leder tankerne hen mod den hyggelige og naturlige stemning, vi kender fra den lokale gårdbutik. Vælg eksempelvis en løsning lavet i brunt papir, som giver den helt rigtige fornemmelse. Du jab blandt andet vælge store poser til at fragte din servering i, eller du kan vælge opbevarinsløsninger til enkelte retter, såsom sandwiches, kaffe og take away bægre.

Food Fix
Den lille selvforkælelse

Selvom trends med fokus på høj sundhed vinder frem, er der stadig mange fristelser at finde i dagligvareforretninger, på caféer og lignende – og vores hang til selvforkælelse er bestemt ikke forsvundet. Men selvom noget er syndigt, må det gerne serveres flot og i et stilfuldt design. 

Der findes mange gode måder at præsentere serveringer, der taler til forbrugerens trang til selvforkælelse. Samtidig kan overvejelser omkring, hvordan man gør sig unik fra konkurrenterne være med til at give det sidste stjernedrys til sin servering. Et godt eksempel er Starbucks, der har gjort det til en del af sit brand at lade medarbejderen skrive kundens navn på emballagen.  

How to? 

  • Gentænk dine anretninger med dit valg af emballage og giv retterne et nyt udtryk. Drop eksempelvis den klassiske dessertanretning på en tallerken og brug emballagen Amuse-Bouche fra Tapatizersserien til at servere i afmålte portioner for dine gæster. 
  • Gør juicer, milkshakes og andre drikkevarer til en oplevelse, man ikke kan vente med at sætte tænderne i. Brug transparente emballageløsninger med låg, der gør det nemt at have med på farten. Husker du at kræse for detaljerne, bliver din servering svær at modstå.

Gourmet Express
Buy, heat, eat – også din gourmet 

Convenience er en hot trend i detail- og foodserviceindustrien. Forbrugeren vil have måltider, der er nemme og bekvemme i en travl hverdag. En ny trend, Gourmet Express, vinder frem på markedet og er et udtryk for, at flere og flere forbrugere ønsker convenienceserveringer, der understøtter andet og bedre mad end traditionel fast food og enkle salater. 

Trenden ses især til årets store begivenheder, hvor god mad er i højsædet. Særligt til nytår er det blevet populært at købe gourmet take away udefra. På den måde undgår kunden besværet i køkkenet, men nyder stadig godt af serveringer på et gastronomisk højt niveau. 


How to?

  • Når serveringen skal egne sig som take away, er det en fordel af adskille rettens enkelte dele fra hinanden. På denne måde undgår du, at maden når at blive slatten og kedelig inden servering. Brug eksempelvis emballageløsninger fra TowerPac® serien, som holder tæt og nemt kan stables og transporteres. Du kan også bruge vores gourmetbakker med rumindeling for at give en stilfuld og adskilt servering.

Husk – du kan også finde emballageløsninger specifikt til din branche

I vores Convenienceguide kan du finde din perfekte emballageløsning – endda med ganske få klik. Udover inspiration via nutidens fødevaretrends, kan du også finde idéer til nye emballageløsninger via din branche – du skal blot vælge dit erhverv i guiden.

GÅ TIL CONVENIENCEGUIDEN

 

keyboard_arrow_up
Loading...