Bæredygtighed

 

Mange virksomheder styrker i disse år deres grønne profil og sætter øget fokus på bæredygtighed i indkøbsfasen. Hos ABENA ønsker vi, at du kommer godt i mål med din vision om bæredygtighed. Derfor har vi stort fokus på grøn omstilling – og vi kan hjælpe dig med at finde bæredygtige løsninger inden for engangsartikler, emballage, kildesortering og borddækning.

 

Kontakt Abena

Bæredygtighed

 

Mange virksomheder styrker i disse år deres grønne profil og sætter øget fokus på bæredygtighed i indkøbsfasen. Hos ABENA ønsker vi, at du kommer godt i mål med din vision om bæredygtighed. Derfor har vi stort fokus på grøn omstilling – og vi kan hjælpe dig med at finde bæredygtige løsninger inden for engangsartikler, emballage, kildesortering og borddækning.

 

Kontakt Abena

Løsninger

Bæredygtighed | Alternativer til plast
Der findes flere alternativer til dig, som ønsker emballage uden plast - for eksempel bagasse, papir og palmeblade.
 

Borddækning | T3 Natural - Tør mund i din mælkekarton
T3 Natural servietter er fremstillet af Tetra Pak mælkekartoner - en ny generation af genbrugspapir er født!

Convenience | Undgå madspild med portionsanretninger og bakkeløsninger
Rester fra buffeten risikerer at ende i skraldespanden. Men madspild kan reduceres ved brug af portionsanretninger og gode bakkeløsninger. 


Vidensdeling

Bæredygtighed | Kildesortering - 4 ting, du bør overveje
At kildesortere korrekt er vigtigt, hvis du ønsker at styrke din grønne profil. Vi har samlet en oversigt over 4 aspekter, vi mener, du bør overveje omkring din kildesortering.

Bæredygtighed | 5 gode råd til at undgå madspild
Madspild er en stor udfordring for vores klima. Vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du reducerer madspild.

Plastik | Egenskaber for plast
Hver type plast i plastfamilien har en række unikke egenskaber. Hver slags kan bruges til at opfylde behovet for tusindvis af forskellige produkter. Lær mere om forskellige typer af plast samt deres mulighed for genanvendelse.


Udvalgte produkter

Bio-Line & BioBag
Se vores udvalg af bionedbrydelige poser af mærkerne ABENA Bio-Line og BioBag.

KØB

Puri-Line
Se vores udvalg af Puri-Line, som er ABENAs egen serie af svanemærkede rengøringsmidler, mopper og klude.

KØB

T3 Natural aftørringspapir og servietter
Aftørringspapir og servietter fra T3 Natural-serien er en ren øko-revolution inden for genbrugspapir! 

Køb

Bagasse
Bagasse er et godt alternativt materiale, som er ideel til grøn takeaway. 


KØB


Kataloger, brochurer og løsblade


ABENA Sustainability Calculator (ASC)

For at give dig det fulde miljømæssige overblik i indkøbsfasen af vores foodservice-produkter har vi udviklet ABENA Sustainability Calculator (ASC). Ved hjælp af ASC kan vi kortlægge vores produkters livscyklus ud fra 16 forskellige faktorer, der på hver sin vis har indflydelse på miljøet. Vi hjælper dig således med at finde den løsning, der bedst matcher det aftryk, du ønsker at sætte. Det gælder, uanset om du ønsker at reducere dit CO2-forbrug, vil understøtte den cirkulære tankegang, tænker på affaldssorteringens indflydelse på miljøet eller andet.

En udregning med ASC kan blandt andet sammenligne produkter for dig ud fra forskellige miljøfaktorer, for eksempel CO2.

ASC beregningsmetoder og modellering er baseret på ISO standarden 14040/44 og på GaBi modelleringsprincipper. Indvirkningskategorier er baseret på EF 2.0-metoder fra EU Kommissionens Product Environmental Footprint Guide (Product Environmental Footprint Category Rules Guidance, Version 6.3, May 2018). Indvirkningen fra klimaforandring er baseret på standard emissionsfaktorer fra IPCC AR5 rapporten, som afspejler de fælles internationale standarder.

Info: Papirkop med PE coatings besparelse på 71% CO2 er set i forhold til en PS kop. 


Hvor grønt køber du ind?

Som kunde hos os får du muligheden for selv at kunne følge graden af bæredygtighed i dine indkøb. Med Det Grønne ABENA Indeks får du en synlig visning af, hvor stor en andel af dine samlede indkøb, der er defineret som værende miljømærket. Når du vælger en vare, der ikke er miljømærket, foreslår systemet automatisk et miljøvenligt alternativ. 

Brug indekset som pejlemærke i dit indkøb, eller vis det til kunder og andre interessenter som bevis for, at du handler grønt.

Læs mere KONTAKT ABENA


Mere end 30.000 produkter inden for blandt andet:

 • checkBagasse takeaway-bakker
 • checkBioposer
 • checkKildesorteringssystemer
 • checkKomposterbart træbestik
 • checkLED lys
 • checkMiljøtallerkner
 • checkNature toiletpapir
 • checkPapbakker
 • checkR-PET emballage
 • checkSvanemærket rengøring
 • checkSvanemærket bage- og burgerpapir
 • checkT3 papir

Derfor skal du vælge ABENA

 • checkVi tilbyder et bredt sortiment af bæredygtige produkter, som blandt andet har fokus på at kunne tilbyde dig innovative og alternative løsninger.
   
 • checkVi har gode værktøjer, blandt andet ABENA Sustainability Calculator (ASC) og Det Grønne ABENA Indeks, som kan hjælpe dig med at finde bæredygtige løsninger, som passer til dig og din virksomhed.
   
 • checkVi ønsker at gøre det nemt for dig at vælge bæredygtigt - og vores konsulentteams hjælper dig gerne med at analysere dine daglige behov og give dig vejledning i, hvordan du får en helstøbt bæredygtig løsning.
   
 • checkI vores sortiment finder du flere af vores egne, bæredygtige produktserier, blandt andet Puri-Line og ABENA Bio-Line.
   

Vælg din branche for råd, vejledning & kontaktinformation


Kontakt Kundeservice, afdeling HoReCa: 

Tlf: 74 31 15 24
Email: horeca@abena.dk

keyboard_arrow_up
Loading...