Kildesortering i din lægeklinik


Inden udgangen af 2022 skal alle virksomheder - herunder lægehuse - i Danmark affaldssortere i 10 fraktioner. Vi har herunder samlet en række relevant information, som hjælper dig godt i gang med at kildesortere i din klinik. 

Tøv ikke med at spørge - vi sidder klar ved taster og telefoner

Rundt om i danske lægeklinikker er det meget forskelligt, hvor meget kildesortering er blevet en integreret del af arbejdsdagen - nogle er langt, andre er begyndt, og nogle er endnu ikke begyndt at se ind i mulige løsninger. Uanset hvilket stadie din lægepraksis befinder sig i, kan det være fornuftigt at tale med en fagekspert, som kan hjælpe dig med at se ind i dine behov og muligheder. 

Har du spørgsmål omkring produktvalg, eller har du brug for sparring i forhold til, hvordan du bedst kommer i gang, så tøv ikke med at spørge os. Vi sidder klar ved både taster og telefoner og hjælper dig gerne med lige netop det, du har behov for. 
 

Kontakt os

Hvad betyder det at skulle kildesortere i 10 fraktioner?

Private husholdninger samt kommuner har siden juli 2021 skulle sortere i 10 affaldsfraktioner: mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, drikke- og fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. Inden udgangen af 2022 skal de nye kildesorteringsregler også gælde for erhvervsaffald. I praksis betyder det, at mange virksomheder (herunder lægehuse) skal opruste på deres kildesorteringsløsninger for at kunne efterleve de nye krav. Hvis du ikke allerede har løsninger, skal du derfor finde plads samt anskaffe dig flere affaldsspande, som kan stå rundt omkring i din lægepraksis - jævnfør de nye sorteringskrav vil der sandsynligvis især være behov for nye beholdere i personalerummet, receptionen/venteværelset og konsultationslokalet.


Kildesortering - kom godt fra start

ABENA har mange års erfaring i salg af affaldsløsninger, og med et sortiment på 800 forskellige affaldsbeholdere samt poseløsninger er der rigtig meget at vælge imellem - og helt sikkert også en løsning til din klinik. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle tanker om, hvad der er behov for i klinikken samt undersøge de faktiske regler i din kommune, før du går i gang med at vælge vareløsning. 

Tjek din kommunes regler om indsamling af affald

Der kan være forskelle i, hvordan danske kommuner indsamler og håndterer erhvervsaffald, hvilket kan have indflydelse på, hvordan du skal kildesortere. Derfor bør du starte med at undersøge, hvordan indsamlingen i din kommune foregår. 

De fleste kommuner beskriver deres indsamling og håndtering af affald på deres hjemmeside. Her vil du også kunne finde specifikke datoer for, hvornår affaldssorteringen i de 10 fraktioner for erhvervsaffald træder i kraft hos dig.


Hvilken løsning passer til klinikken?

For at vælge den rette produktløsning er det vigtigt, at du har undersøgt hvilket behov og hvilke egenskaber, din valgte løsning skal kunne rumme. Derfor anbefaler vi dig at tænke over følgende 5 punkter:

  • Behov - Hvilke typer affald genererer du og dine kollegaer i klinikken?
  • Mængde - Hvor meget affald genererer I dagligt?
  • Design - Har I et særligt ønske til, hvordan udtryk og design skal være på jeres kildesorteringsløsninger? 
  • Placering - Hvor har I plads til at stille jeres kildesorteringsløsninger - og hvor giver de bedst værdi for jer at placere?
  • Anvendelse - Hvordan sikres det, at du og dine kollegaer får brugt de nye kildesorteringsløsninger, så I får sorteret korrekt?


Gå på inspirationsjagt

Det kan indimellem være svært at vurdere hvilke kildesorteringsløsninger, som vil passe bedst til behovene i dit lægehus. Derfor kan du med fordel søge inspiration - du kan blandt andet finde konkrete løsningsforslag i ABENAs brochure "Klar, parat, sortér!"

Download brochure


Du kan også altid kontakte os for at få sparring og vejledning omkring din valg af løsning. Se vores kontaktoplysninger her


Se ABENAs kildesorteringsløsninger

På ABENAs webshop - online.abena.dk - kan du se alle kildesorteringsløsningerne i vores sortiment. I kategorien finder du også affaldspiktogrammer, som du kan sætte på dine affaldsspande for at hjælpe dig, dine kollegaer og jeres patienter til korrekt kildesortering hver gang. På ABENA Online kan du desuden se vores store udvalg af poser og sække. 

Se kildesorteringsløsninger

Se poser og sække

Se bioposer

 

Kan vi hjælpe?

Har du spørgsmål, brug for vejledning eller sparring omkring dit valg af løsning, eller har du brug for opstartshjælp fra en fagekspert, som kan guide dig i den rigtige retning? Så skriv eller ring endelig til os - vi sidder klar til at kunne hjælpe dig, uanset hvor meget du har kildesortering inde under huden i din lægepraksis. 

Du kan i formularen herunder indtaste dine kontaktoplysninger - så kontakter vi dig så hurtigt som muligt. 
Du er også velkommen til at kontakte os direkte på: 

phone 74 31 15 44
mail Send mail

keyboard_arrow_up
Loading...