En passion for naturen og bæredygtig forandring

Case-studie fra Camp Møns Klint

 

“Camp Møns Klint - der hvor de vilde ideer gror” er Ole Esklings motto.

Hos Camp Møns Klint har man en stor passion for naturen og ønsker at give alle gæster den oplevelse af at føle sig i ét med naturen og være i balance. Derfor er det også helt naturligt for de to daglige ledere, Ole Eskling og Sascha Bendix, at have fokus på bæredygtighed og arbejde aktivt med bæredygtige tiltag.

"Det er en passion og en vision for os at arbejde med naturen og de muligheder den giver os for at formidle, hvor skønt og berigende det er at være i naturen og mærke naturen med alle vores sanser," fortæller Ole Eskling.

Arbejdet med at bruge naturen som en del af konceptet omkring Camp Møns Klint, afspejler sig blandt andet i indkøbsprocessen, hvor Ole Eskling og Sascha Bendix stiller høje krav til deres leverandører.

"Det skal være en 360 graders oplevelse at være gæst på campingpladsen, og vi stiller høje krav til os selv og produkterne, fordi det skal gøre en forskel både på kort og på lang sigt," fortæller Ole Eskling.

Camp Møns Klint har i samarbejde med ABENA fået endevendt hele lageret af rengøringsprodukter og fået skiftet over til miljømærkede alternativer.

Fokus på den rette miljøcertificering

"Vi ønsker at gå steppet videre og vi har valgt at gå efter Cradle-to-Cradle på alle de rengøringsprodukter vi kan få og som samtidig løser vores behov. De resterende rengøringsprodukter er Svanemærket," fortæller Sascha Bendix.

Cradle to Cradle er et miljøcertifikat, som sikre at rengøringsprodukterne indgår i en naturlig biologisk nedbrydningsproces, der ikke skader miljøet. Flaskerne er lavet af genbrugsplast, som kan genanvendes til nye plastprodukter.  

”Jeg havde troet, at det var dyrere og er blevet overrasket over, at det faktisk ikke er ret meget, når alle faktorer tages i betragtning. Vores rengøringspersonale har brug for, at det skal være effektivt i praksis, samtidig med at huden er i kontakt med rengøringsmidler i store dele af deres arbejdsdag. Så for os handler det også om et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere,” fortæller Ole Eskling.

Ønske om at inspirere andre

De bæredygtige initiativer er ikke et marketingstunt for Camp Møns Klint, men derimod et ønske om en fælles bæredygtig fremtid.
Hos Camp Møns Klint er bæredygtighed konstant i proces på campingpladsen. Man vil skubbe til medarbejdernes og gæsternes vaner, men medgiver da også, at det kræver en del investeringer og ændringer af infrastruktur for at komme i mål. Investeringerne forventes dog at tjene sig ind, efterhånden som udviklingen skrider fremad og nye muligheder opstår.

”Vil vil inspirerer gæsterne til at gå hjem og gøre noget aktivt selv. Vi planter små frø og tror på, at de vokser og gror i deres bevidsthed længe efter, at de er kommet hjem fra en ferie hos Camp Møns Klint,” fortæller Ole Eskling.


Kom godt i gang med bæredygtighed

Gode råd fra Ole Eskling
 

check Afsæt tid til at skrive en vision for din virksomhed. Vær modig, proaktiv og turde at vende op og ned på vaner. 

check Tænk på kanten af boksen og gør ikke som de andre. 

check Forstå hvad gæsterne efterspørger og turde afprøve ideerne. 

check Få hjælp af professionelle til at kigge dine produkter efter, så det passer til dit behov.

check Brug mulighederne i hele din forretning til at skabe en 360 graders oplevelse for gæsten.

Skal jeres virksomhed være mere bæredygtig?

Bæredygtighed er et bredt emne, der kan være svært at få taget hul på, fordi der er mange måder at tænke bæredygtighed på. Hos ABENA lever og ånder vi for at skabe en bæredygtig hverdag i tæt samarbejde med vores kunder – og har du brug for viden og sparring, hjælper vi dig gerne med at finde netop den løsning, der passer dig.

Er du interesseret i at høre, hvad vi kan gøre for dig?
Book et gratis og uforpligtende opstartsmøde med én af vores konsulenter og hør, hvad vi kan gøre for dig.
 

Kontakt kundeservice

Skal jeres kantine være mere bæredygtig?

Bæredygtighed er et bredt emne, der kan være svært at få taget hul på, fordi der er mange måde at tænke bæredygtighed på. Hos ABENA lever og ånder vi for at skabe en bæredygtig hverdag i tæt samarbejde med vores kunder – og har du brug for viden og sparring, hjælper vi dig gerne med at finde netop den løsning, der passer dig.

Er du interesseret i at høre, hvad vi kan gøre for dig?
Book et gratis og uforpligtende opstartsmøde med én af vores konsulenter og hør, hvad vi kan gøre for dig.

Kontakt kundeservice

keyboard_arrow_up
Loading...