Medarbejdertips til bæredygtighed
 

Find inspiration til alle de små ting du selv kan gøre i din hverdag.

Medarbejdertips til bæredygtighed
 

Find inspiration til alle de små ting du selv kan gøre i din hverdag.

Bæredygtighed er én af vores kerneværdier

Hos ABENA er visionen om bæredygtighed central helt ind i kernen af vores organisation. Det betyder, at alle vores medarbejdere hver dag lever og ånder for at skabe en bæredygtig fremtid – og vi tror på, at små ting får en stor effekt, når vi løfter opgaven i fællesskab.

ABENA har et team af bæredygtighedsambassadører. De sørger for at få indsatser og idéer til at agere bæredygtigt forankret i hele organisationen. 

Vi er altid på udkig efter små ting med stor effekt, og vi har på alle vores lokationer en idéboks, hvor medarbejderne kan lægge forslag og idéer til nye tiltag.

 


Sådan agerer vi bæredygtigt i ABENA 
 

Samkørsel til og fra job
På kontoret i Aabenraa arbejder der 275 personer i ABENA A/S, hvoraf mange bor i og omkring Aabenraa eller nærmeste opland. Fra flere byer har medarbejderne arrangeret samkørsel og sparer derved brændstof og måske udgiften til bil nummer to i en husstand -  og så er der en hyggelig sludder på vejen!

Teams frem for fysisk møde
Medarbejderne i ABENA er fordelt over flere fysiske lokationer i Aabenraa og i Taastrup. Desuden arbejder mange konsulenter med udgangspunkt i deres hjemmeadresse. Overalt på alle ABENAs lokationer er der adgang til wifi, og medarbejderne opfordres til at bruge Teams ved møder med kollegaer, kunder og samarbejdspartnere. På den måde spares brændstof til transport, og tid til kørsel minimeres. Samtidig minimeres risici for coronasmitte. 

Lader græsset gro til fordel for naturen 
ABENA råder over en stor grund, hvoraf en stor del er grønne områder. Siden 2019 er der på store dele af de grønne områder ikke blevet klippet græs. Det betyder, at insekter, fugleliv og smådyr har ro til at yngle og leve et så naturligt liv som muligt med adgang til naturens spisekammer.

Sæt bilen til opladning 
På ABENAs hovedkontor i Aabenraa, bliver det snart muligt at oplade sin el- eller hybridbil. Håndværkerne har haft travlt og i uge 13, forventes de 20 nye el-ladestandere at stå klar til brug.

Initiativet kommer på baggrund af et ønske fra medarbejderne, samt en interesse fra ledelsen i at optimere hele ABENAs værdikæde med alternativer til fossil brændstof. 


Andre gode tips
 

Bæredygtighed | 5 gode råd til at undgå madspild
Omkring en tredjedel af alt verdens mad går til spilde. En del af madspildet sker i servicesektoren – men hvad kan man gøre for at undgå madspild, når den daglige drift skal fungere? Vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du reducerer madspild.

Se vores 5 gode råd

keyboard_arrow_up
Loading...