RIMEPHAS

- intelligent robot til motivationsskabelse og undervisning i korrekt hånddesinfektion

RIMEPHAS

- intelligent robot til motivationsskabelse og undervisning i korrekt hånddesinfektion

COVID-19 har synliggjort, hvor vigtigt det er at have rene hænder hele dagen igennem for at reducere spredningen af smitte. I ABENA stræber vi efter kontinuerligt at kunne tilbyde vores kunder bæredygtige og innovative produkter og løsninger - og vi ønsker også at støtte projekter, som kan gavne i kampen mod coronavirus.

Derfor indgår vi sammen med Syddansk Universitet (SDU) og Sygehus Sønderjylland i et nyt og spændende projekt. Projektet omhandler udvikling af en håndhygiejnerobot, der skal motivere og undervise i korrekt hånddesinfektion. Projektet udvikles på foranledning af et ekstraordinært COVID-19 Grand Solution opslag fra Innovationsfonden.

Den foreløbige arbejdstitel på produktet er RIMEPHAS – Robotic Interface for Motivating and Educating Proper Hand Sanitization.

Projektet er støttet af Innovationsfonden

Hvorfor er projektet vigtigt?

Korrekt hånddesinfektion handler først og fremmest om at bruge den rette mængde desinfektion på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde. Dette er med til at sikre, at man beskytter sig selv og de mennesker, man omgås.

God håndhygiejne skaber hermed tryghed hos både dig selv og dine omgivelser - og viden om behovet for desinfektion mindsker risikoen for overforbrug. 

Derudover bidrager succesfuld hånddesinfektion også til at fastholde og styrke samfundsøkonomien, fordi spredning af vira hindres ved at bryde smittekæder. Samtidig forebygges nedlukninger af samfundet og andre interventioner, som sætter det daglige liv på hold.

ABENAs motivation for at være partner i udviklingsprojektet er at kunne bidrage til et projekt, som både tager miljømæssige, sociale og økonomiske perspektiver i betragtning.

Visionen med RIMEPHAS er at udvikle et produkt, som ikke skaber større forbrug, end der er behov for samtidig med, at der skabes tryghed for dets brugere.


Samarbejdspartnere

University of Southern Denmark

Sygehus Sønderjylland 

ABENA A/S

keyboard_arrow_up
Loading...