Transport & Logistik

Hvert år leverer ABENA mange pakker til kunder overalt i Danmark.
Vi arbejder hver dag målrettet på at optimere logistik og transport og sætter krav til at selv små ting betyder noget for at reducere CO2 aftrykket.

Transport & Logistik

Hvert år leverer ABENA mange pakker til kunder overalt i Danmark.
Vi arbejder hver dag målrettet på at optimere  logistik og transport og sætter krav til at selv små ting betyder noget for at reducere CO2 aftrykket.

Bæredygtighed er én af vores kerneværdier

Hos ABENA er visionen om bæredygtighed central helt ind i kernen af vores organisation. Det betyder, at alle vores medarbejdere hver dag lever og ånder for at skabe en bæredygtig fremtid – og vi tror på, at små ting får en stor effekt, når vi løfter opgaven i fællesskab.

Med en bæredygtig fremtid for øje, søger vi konstant at fremme vores bæredygtige indsats og implementere løbende nye tiltag, for at indfri vores mål.

Transport | Varebiler med bedre miljøaftryk

Siden april 2020 har ABENA udskiftet de gamle euro-norm 5 varebiler til nyeste euro-norm 6 Mercedes Sprintere. De nye varebiler skal således leve op til de strenge miljølovkrav om især forbedret partikelfilter, så luftforurening minimeres. ABENA forventer, at investeringen på de 23 nye varebiler vil medføre en reduktion i CO2-udslip på 10 %. Med godt 1.500.000 km om året er denne investering i nye varebiler et skridt på vejen til en mere bæredygtig fremtid i ABENA.
 

Transport | En bæredygtig levering

I ABENA leveres der cirka 660.000 pakker om året.
Før en pakke når frem til kunden har den været på en bæredygtig rejse. Varerne plukkes og pakkes i FSC-mærkede papkasser, således at der fragtes mindst muligt luft*. Når varebilerne pakkes, sørger ABENAs chauffører for at pakke bilerne så tæt som muligt, så antallet af køreture begrænses.
I gennemsnit har en chauffør 220 pakker med i sin bil.

*Varer, der sælges som hele kolli/kasser direkte fra ekstern leverandør kan ikke garanteres FSC mærket ydreforpakning. 

Læs mere om FSC-mærket her

 

 

Transport | Mennesker for øje

”Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource og dem vil vi gerne investere i,” siger Allan Alsted Hermansen, Driftsleder hos ABENA A/S.

Hos ABENA er det vigtigt, at chaufførerne har et godt og sikkert arbejdsmiljø, som de kan være trygge ved at færdes i. Chaufførerne bærer dagligt mange pakker ind og ud af bilen, hvilket kan være hårdt for især ryggen. Derfor har ABENA installeret en rampe så chaufførerne i stedet kan transportere pakkerne med en sækkevogn. Det giver både bedre ergonomi og arbejdsmiljø. 

Komforten i varebilerne er også blevet optimeret og sæderne har således fået en bedre affjedring, der minimere stød i lænd og ryg og skaber bedre siddekomfort for chaufførerne, der sidder mange timer bag rattet. 

 

keyboard_arrow_up
Loading...