Undgå madspild med portionsanretninger og bakkeløsninger

 

I kantiner med buffetservering kan det være en udfordring at undgå madspild, fordi det kan være svært præcist at ramme den mængde mad, som spises. Med gode portions- og bakkeløsninger kan du gøre en aktiv indsats for at minimere din overskudsmad. Se herunder, hvad en løsning til overskudsmad kan være i din kantine. 

Vælg bakker med ruminddeling 

For at gøre det nemt for dine gæster at bringe maden med hjem, kan det være en gode idé at finde emballage, som fungerer optimalt til den type af mad, som du ofte har i overskud.

I vores sortiment finder du et udvalg af bakkeløsninger, som med ruminddeling samt låg får maden til at holde sin gode kvalitet helt frem til spisetid. Ruminddelingen gør, at forskellige typer af madvarer, for eksempel salat og vådere former for retter, fint kan mixes i samme bakke, da ruminddelingen holder maden adskilt og hermed hjælper maden til at holde sig frisk og sprød. Mange af vores bakker er lavet i plasttyperne CPET og RPET, som er 100% genanvendelige ved korrekt kildesortering (produktet skal genanvendes ud fra SPI-kode 1). 

Vi anbefaler:

Hvide bakker - CPET

Køb

Oval bakke - CPET

Køb

Sorte bakker - CPET

Køb


Hold styr på datoerne med labels 

En stor synder i forhold til madspildsproblematikken er, at maden overskrider sin holdbarhedsdato og derfor må kasseres af hensyn til fødevaresikkerheden. Du kan vælge at pakke den overskydende mad i ruminddelte bakker og efterfølgende stille disse på køl, så de hurtigt kan tages med af gæsten eller medarbejderen. 

Til formålet anbefaler vi, at du påfører bakken et mærkat, som viser dato for pakning samt sidste holdbarhedsdato. På den måde sikrer du, at der er styr på datoerne for maden, og at den ikke må kasseres unødvendigt på grund af manglende overblik. Mærkater kan også være praktiske at anvende på andre retter i køkkenet, som fryses ned eller nedkøles. Vær opmærksom på altid at følge den pågældende lovgivning om nedkøling og opbevaring af tilberedt mad.

Vi anbefaler:

Manillamærke

Køb

Label

Køb


Øvrige relevante løsninger & vidensdeling


Få en skræddersyet løsning med få klik

Gå til Abenas Convenienceguide, vælg din branche og dit behov - så giver guiden dig et overblik over relevante produkter. 

Gå til Convenienceguiden

Vælg din branche for råd, vejledning & kontaktinformation


Kontakt Kundeservice, afdeling HoReCa: 

Tlf: 74 31 15 24
Email: Horeca@abena.dk

keyboard_arrow_up
Loading...