Produktguide

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på miljøvenlige produkter arbejder vi konstant med nye materialer og koncepter. Vores erfarne foodservice-eksperter er klar til at guide dig igennem en verden af nye muligheder.

PAPIR 

Med sin naturlige oprindelse og evnen til at være fuldt biologisk nedbrydeligt er papir et miljøvenligt materiale. Desuden har papiret den fordel at være 100% fornyeligt. 
Papir nedbrydes hurtigt, fordi fiberstrukturen let opløses i naturen. Papir er egnet til op til 220 grader.

PLA
PLA er termoplastisk polyester, som er komposterbar og stammer fra vedvarende ressourcer. PLA-produktionen er baseret på planter som majs, hvede eller sukkerroer. 
Det har den fordel, at PLA er i stand til at nedbryde fuldstændigt under optimale komposteringsforhold uden at efterlade synlige eller giftige rester.

 

 

TRÆ
Træ kan kategoriseres som miljøvenligt på grund af sin evne til at være fuldt biologisk nedbrydeligt. 
Træ er CO2-neutralt af naturlig oprindelse, og træ har den fordel, at det kan fornyes 100%.

SUKKERØRS-BAGASSE
Bagasse er det perfekte miljøvenlige alternativ. Bagasse er et biprodukt af sukkerproduktion. Bagasse er et fibermateriale, som kan laves til forskellige slags produkter, og det er velegnet til varme og kolde retter samt til opvarmning i mikrobølgeovnen. Desuden er Bagasse 100% biologisk nedbrydeligt og nedbrydes meget let. Under kontrollerede forhold nedbrydes Bagasse inden for 30-90 dage.

PALMEBLADE
Produktionen af palmeblade er meget enkel. De naturligt nedfaldne palmeblade samles ind i palmeplantagerne, og med varme presses bladene i forskellige størrelser og former.
Gennem denne type produktion er palmebladene 100% fri for kemikalier og andre tilsætningsstoffer samt fuldt biologisk nedbrydelige.

LERCOATING
Lercoating betyder, at den øverste side af pappet er belagt med et ultra tyndt lag af caolin (ler). Dette kan sammenlignes med porcelæn. Lerbelægning er ikke nogen speciel barriere. Det er bare et naturligt lag, der gør produktoverfladen lidt glattere. Lerbelægning er biologisk nedbrydeligt, komposterbar og af naturlig oprindelse.

Forfriskninger
Serveret i krystalklare drikkeglas

PLA drikkekopper er det ideelle alternativ til konventionelle plastikkopper til bl.a. festivaler, koncerter og udendørsarrangementer.

FAQ

Hvad betyder biologisk nedbrydelig?

Biologisk nedbrydelig betyder, at materialet har evnen til at nedbrydes helt naturligt uden nogen specifik behandling. Materialet eller produktet skal være af 100% naturlig oprindelse og uden brug af skadelige kemikalier eller tilsætningsstoffer. Disse materialer bliver til vand, kuldioxid og biomasse, når de nedbrydes - uden at efterlade yderligere.
Hvad betyder komposterbar? Komposterbar betyder, at materialerne er bionedbrydelige under særlige forhold. Det betyder, at de kan nedbrydes i et industrikomposteringsanlæg. Produkterne skal opfylde kravene i den europæiske forordning EN 13432. Det kræver, at komposteringstiden kan tage mellem 90 - 180 dage uden at efterlade giftige rester af nogen art.
Hvad er forbindelsen mellem bionedbrydelig komposterbar?
  • Materialer fra rene naturressourcer som træ, bagasse, palmeblade og papirmasse betragtes som biologisk nedbrydelige uden test i overensstemmelse med europæisk standard EN 13432.
  • Bioplastiske stoffer som PLA skal testes for bionedbrydelighed, før de betragtes som komposterbare.
  • Produkter, der er testet for bionedbrydelighed i henhold til European Standard EN 13432, er mærket med Din Certco.
Hvad er CO2-fodaftryk? CO2-fodaftrykket er en beskrivelse og måling af den samlede mængde CO2-emission af aktiviteter fra enkeltpersoner, virksomheder, organisationer, tjenester og produkter, der forbruges i en given tidsramme. CO2-fodaftrykket bruges til  tydeligt at symbolisere, hvordan forskellig adfærd påvirker planeten.
Hvad betyder det at være CO2-neutral?

Et materiale er karakteriseret som CO2-neutralt, hvis det ikke udsender mere CO2 under forbrænding end det gør under naturlig nedbrydning.

keyboard_arrow_up
Loading...