Nyhed | 11.02.2022


Ny snebro skal øge trafiksikkerhed i vinterkulden

Vinteren er over os, og de kolde måneders minusgrader medfører indimellem sne og is. Vinterens nedbør kan være problematisk for varekørsel via lastbil, da de lave temperaturer kan få vand på lastbilernes trailere til at fryse for herefter at blive til store stykker is. Fjernes is og sne ikke inden kørsel, kan det skabe en livsfarlig situation på vejene, da isen kan falde af under kørsel – og rammer det nærtkørende biler, kan det føre til katastrofale ulykker.

ABENA ønsker at støtte op om tiltag, som kan gøre trafikken mere sikker for både chauffører og deres medtrafikanter. Derfor har ABENA Logistik installeret en snebro, som er placeret nær udkørslen fra ABENAs lager i Aabenraa. Her kan chauffører bakke ind med deres trailere og rydde sne og is fra lastbilen fra en sikker platform. Lagerchef Jesper Justbjerg Nielsen er meget positiv over indkøbet og har store forventninger til, at den nyinstallerede snebro vil blive brugt flittigt:

”Vi vil gerne gøre en forskel i ABENA Logistik for at hjælpe til bedre trafiksikkerhed. Derfor har vi et tæt samarbejde med vores transportører om at gøre vejene så sikre som muligt, og derfor er de bekendt med, at man ikke forlader ABENAs område med is eller sne på sine enheder.”

Fokus på sikkerhed
Foruden at gøre fjernelsen af sne og is let tilgængelig for chaufførerne, gør snebroens udformning også, at det kan foregå med et stort fokus på sikkerhed. Snebroen er designet med rækværk som sikring mod faldulykker, og på snebroens plateau er der tilkoblet værktøj på teleskopskaft til fjernelse af sne og is, som gør det muligt at nå hele traileren uden at skulle række ud over rækværket eller alternativt at skulle stå på en stige.

keyboard_arrow_up
Loading...