Abena's Historie

Abena begyndte i 50'erne i det små som en mindre familieejet leverandørvirksomhed med et beskedent produktsortiment.

I dag er koncernen en international, kundeorienteret samarbejdspartner, der udvikler, fremstiller og sælger kvalitetsprodukter inden for en lang række områder med hovedfokus på sygeplejesektoren.

1953

Virksomheden blev grundlagt i 1953, da Jens Terp-Nielsen etablerede Sækko A/S i Aabenraa, som hovedsageligt solgte jutesække til landbruget.

Gennem produktudvikling og fremstød på nye markeder udviklede virksomheden sig igennem årene gradvist til et større handelsfirma med en række forskellige kundesegmenter.

1980

I 1980 etablerede Sækko egen fabrik til produktion af bleer og hygiejnebind under navnet Bambo. I løbet af 80'erne øgede virksomheden den mere og mere alsidige produktpallette og indledte en kraftig international vækst.

2005

Fra Sækko til Abena

Blandt andet som følge af det voksende varelager og den stigende internationale fokus ændrede virksomheden pr. 1. maj 2005 navn til Abena A/S. 

I dag

Koncernen sælger idag til 88 lande verden over og er repræsenteret med egne selskaber i 17 lande.

Abena er stadig ejet af familien, der i sin tid grundlagde virksomheden. Ligesom dengang, er virksomheden præget af en varmhjertet sønderjysk kultur, hvor etik, miljø og godt købmandsskab er i højsædet.

keyboard_arrow_up
Loading...