Abena's Historie

Abena begyndte i 50'erne i det små som en mindre familieejet leverandørvirksomhed med et beskedent produktsortiment.

I dag er koncernen en international, kundeorienteret samarbejdspartner, der udvikler, fremstiller og sælger kvalitetsprodukter inden for en lang række områder til både den private og offentlige sektor samt den private forbruger.

1953

Virksomheden blev grundlagt i 1953, da Jens Terp-Nielsen etablerede Sækko A/S i Aabenraa, som hovedsageligt solgte jutesække til landbruget.

Gennem produktudvikling og fremstød på nye markeder udviklede virksomheden sig igennem årene gradvist til et større handelsfirma med flere forskellige kundesegmenter.

1980

I 1980 etablerede Sækko egen fabrik til produktion af bleer og hygiejnebind under navnet Bambo. I løbet af 80'erne øgede virksomheden den mere og mere alsidige produktpallette og indledte en kraftig international vækst - hovedsageligt med fokus på inkontinens- og plejeprodukter til sundhedssektoren.

2003

Fra Sækko til Abena

Som følge af det voksende varelager og det stigende internationale fokus ændrede virksomheden navn til Abena på 50 års jubilæumsdagen d. 1. juli 2003.

I dag

Koncernen sælger til 88 lande verden over og er repræsenteret med egne selskaber i 17 lande.

Abena er stadig ejet af familien, der i sin tid grundlagde virksomheden. Ligesom dengang, er virksomheden præget af en varmhjertet sønderjysk kultur, hvor etik, miljø og godt købmandskab er i højsædet.

keyboard_arrow_up
Loading...