Giv mere overskud
og værdighed

Plejehjemmet Lergården i Aabenraa Kommune

Giv mere overskud
og værdighed

Plejehjemmet Lergården i Aabenraa Kommune

Plejehjemmet Lergården i Aabenraa Kommune har i dag skiftet de normale bleer ud med ABENA Nova til beboere med inkontinens for bedre arbejdsgange og en mere værdig pleje.

Social- og sundhedsassistent, Sanne Bundgaard, sætter ord på deres erfaringer.

”Vi oplevede hurtigt, at bleen gjorde livet lettere for vores beboere på flere forskellige punkter,” fortæller Sanne Bundgaard, ”Det handler ikke bare om at spare tid på bleskift, men alt det, der følger med.”


Mere tryghed og værdighed

”En af vores beboere med inkontinens trak sig socialt, fordi hun var bange for at få uheld foran andre. Her kunne ABENA Nova give den nødvendige tryghed for beboeren, idet vi kunne vise hende, at bleen giver besked, inden uheldet er ude. ABENA Nova gav hende lysten til at være social igen, og det er jo en kæmpe succes,” understreger Sanne Bundgaard.


Mere sundhed og trivsel

”I vores gamle system med faste bleskift var det uundgåeligt, at beboere af og til sad med en våd ble i længere tid. Det gav tilbagevendende urinvejsinfektioner, der både påvirker humøret, giver mange gener og kræver medicinering og øget tilsyn,” fortæller Sanne Bundgaard og fortsætter, "men med overgangen til ABENA Nova, har vi oplevet et stort fald i urinvejsinfektioner, fordi vi med app’en kan være på forkant med beboernes behov.”

Mere søvn og overskud

”Bleskift og bletjek forstyrrer beboerens hverdag og nattesøvn. Især hvis bleen har lækket, og tøj og sengetøj skal skiftes og beboeren i bad,” fortæller Sanne Bundgaard. ”Med ABENA Nova undgår vi daglige lækager, og bleen er kun i fokus, når det er rent nødvendigt. Det giver beboeren en friere hverdag og en bedre søvn, der skaber overskud også i kontakten med personalet.”


3 gode råd fra Sanne Bundgaard

Plejehjemmet Lergården i Aabenraa Kommune

  • Kør en opstartsfase, hvor bleen afprøves med beboere og deres plejere. Det giver muligheden for at udnytte de første erfaringer til at skabe en mere sikker implementering i stor skala.
     

  • Brug ABENA som sparringspartner fra starten. Deres undervisningskursus for personale gav os en tryg fælles opstart. Vi bruger stadig ABENA som teknisk support og til mange faglige spørgsmål i hverdagen omkring bleen. Det skaber et stærkt sikkerhedsnet og en ro, at man altid kan ringe.
     

  • Nye projekter kan være overvældende i en travl hverdag. Skab tryghed og motivation hos personalet ved at klæde dem ordentligt på og gå bekymringer i møde. Husk at give plads til de gode historier, når projektet ruller, så værdien bliver synlig for alle.

 


Hvad kan ABENA Nova gøre for dig?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig for en uforpligtende samtale med præsentation af den intelligente ble. Sammen undersøger vi, hvad ABENA Nova kan gøre for dig.Hvordan virker ABENA Nova i praksis?

Her kan du læse andres erfaringer og få gode råd til at opnå en vellykket implementering.

Læs dem her

keyboard_arrow_up
Loading...