Nyheder


Pressemeddelelse | 20.06.2017

Abena - en inspiration for det Danske Disruptionsråd

I går besøgte det nyligt etablerede Disruptionsråd – Partnerskab for Danmarks fremtid - den sønderjyske produktions- og handelsvirksomhed, Abena, forud for rådets andet møde i Kolding. Disruptionsrådet formål er at fremme teknologiske fremskridt og digitale løsninger, samt sikre at det danske erhvervsliv er klædt på til fremtidens udfordringer.  

Blandt deltagerne var beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen og formand for LO, Lizette Risgaard.

Hos Abena oplevede de bl.a. hvordan virksomheden siden 90’erne har arbejdet med en klar vision om at fuldautomatisere fabrikken i Aabenraa, og hvordan virksomheden nu er endt som den første fabrik i branchen med 14 fuldautomatiske produktionslinjer.     

“Vi er beærede over Disruptionsrådets besøg og stolte over at kunne vise, hvordan innovative tanker kombineret med en stærk CSR-kultur har resulteret i vækst og et bedre arbejdsmiljø for vores ansatte, alt imens vi producerer nogle af de mest bæredygtige inkontinensprodukter på markedet,” udtaler Adm. Direktør i Abena Produktion, Arne Terp-Nielsen.

I løbet af besøget blev rådet præsenteret for Abena’s nyeste innovation – Abena Nova, verdens første digitale inkontinensble til hverdagsbrug. Abena Nova er et godt eksempel på, hvordan man, ved at bryde med traditionelle normer, kan øge inkontinentes livskvalitet og på samme tid understøtte institutioner i at forbedre deres effektivitet og arbejdsmiljø.    

Én af nøglefaktorerne i Abena’s succes er, ifølge Arne Terp-Nielsen, et vedvarende fokus på uddannelse og udvikling af virksomhedens medarbejdere samt investering i ny teknologi: ”Vi håber, at dette besøg kan være en inspirationskilde, så vi sikrer at det danske arbejdsmarked er rustet til at kunne klare de fremtidige udfordringer i industrien.”

Efter en rundvisning i Abena’s produktionshaller, konkluderede Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen: ”Abena er et godt eksempel på, hvordan et innovativt mindset kan skabe velfærdsteknologiske løsninger til gavn for alle.” 

Om Abena:

Abena er én af de førende producenter af inkontinensløsninger. Udover inkontinensprodukter tilbyder koncernen også en lang række forbrugsartikler. Det fulde sortiment ender op på over 25.000 forskellige produkter. Produkter der tilsammen udgør en One-Stop-Shop-løsning, så kunden dækkes ind uanset behov.
Koncernen blev grundlagt i 1953 og er en familieejet virksomhed med hovedsæde i Aabenraa i Sønderjylland. Koncernen har 17 datterselskaber og opererer i 86 lande i hele verden.

Om Disruptionsrådet:

Disruptionsrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid - er et råd etableret af den danske regering med henblik på at sikre Danmarks fremtid ved at skabe et erhvervsliv, der er klar til at håndtere den teknologiske og digitale udvikling. Rådet er bredt sammensat af bl.a. erhvervsledere, ministre, iværksættere og repræsentanter fra det øvrige samfundsliv http://stm.dk/_p_14514.html 

Om Abena Nova:

Abena Nova er verdens første intelligente ble til hverdagsbrug. Abena Nova er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret clip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets. www.AbenaNova.com

Om Abena

  • 14 fuldautomatiske produktionslinjer
  • Producerer 1,2 milliarder inkontinensprodukter og babybleer om året
  • 95% af alt affald fra vores produktion i Danmark bliver genanvendt
  • Første producent af inkontinensprodukter, som blev certificeret med the Nordic Eco-Label

 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...