Nyheder


Pressemeddelelse | 31.08.2017

Abena nomineret til DI Prisen!

Abena er blevet nomineret til DI Prisen 2017 for sin intelligente ble, Abena Nova med MediSens.

DI (Dansk Industri) arbejder for at skabe de bedst mulige arbejdsforhold for danske industrivirksomheder, og hvert år overrækker organisationen en pris til en virksomhed, der har skabt nye muligheder og omsat dem til vækst.

Temaet for dette års pris er digitalisering, og prisen vil blive givet til en virksomhed, der har formået at bruge digitale teknologier til at styrke interaktionen med kunderne og dermed udvikle forretningen.*

Abena er blevet nomineret for Abena Nova, som er verdens første intelligente ble til hverdagsbrug. Undersøgelser viser, at ca. 50 % af alle plejehjemsbeboere lider af inkontinens, og selv om inkontinens ikke i sig selv er livstruende, går lidelsen ud over livskvaliteten. Desuden er den stigende forekomst af inkontinens en stor økonomisk og ressourcemæssig belastning i plejesektoren.

Abena Nova er udviklet i samarbejde med Silicon Valley-virksomheden MediSens Wireless og er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret clip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd, og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets.

Informationerne giver plejepersonalet mulighed for at planlægge og yde den personlige pleje ud fra de enkelte beboeres behov. Samtidig får plejepersonalet viden om beboernes inkontinensmønstre og kan bedre planlægge beboernes toiletbesøg og personlige pleje.

"Vi er meget stolte over at være nomineret til DI Prisen for Abena Nova. Vi arbejder konstant på at forbedre livskvaliteten for mennesker med inkontinens, og vi tror på, at Abena Nova vil forandre den traditionelle sundhedspleje, som vi kender den," siger Preben Terp-Nielsen, koncerndirektør for Abena.

Abena er blevet nomineret sammen med fire andre virksomheder:
DI Droneinspektion, Herning Vand, LEO Innovation Lab og Netcompany.
Vinderen kåres den 26. september.


Om Abena

Abena er en førende producent af inkontinensløsninger af højeste kvalitet. Abenas mission er at forbedre livskvaliteten for mennesker med inkontinens. Abena blev grundlagt i 1953 og er en familieejet dansk produktionsvirksomhed inden for sundhedspleje. Virksomheden har hovedsæde i Aabenraa. Abena-koncernen har datterselskaber i 17 lande og markedsfører over 25.000 forskellige produkter i mere end 80 lande verden over.
www.abena.dk

Om MediSens Wireless

MediSens Wireless, Inc. blev grundlagt i 2007. Virksomhedens mission er at udvikle løsninger, der forbedrer menneskers livskvalitet. Målet er at udvikle en særdeles innovativ teknologiplatform samt effektive plejeløsninger til borgere i eget hjem og i plejeboliger. Virksomheden har hovedkontor i Santa Clara i Californien i USA.
www.MediSens.com

Om Abena Nova:

Abena Nova er verdens første intelligente ble til hverdagsbrug. Abena Nova er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret clip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd, og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets.
www.AbenaNova.dk

 

* www.diprisen.dk

keyboard_arrow_up
Loading...