Nyheder


Pressemeddelelse | 01.03.2017

Sønderjysk familievirksomhed bag verdens første intelligente ble til hverdagsbrug

En intelligent ble, som giver plejepersonalet besked om, hvornår bleen skal skiftes, ser nu dagens lys. Det er den sønderjyske produktionsvirksomhed Abena, der står bag udviklingen af produktet i samarbejde med Silicon Valley-baserede MediSens Wireless.

På de fleste plejefaciliteter lider mellem 40-60 % af patienter og beboere af inkontinens – altså ufrivillig vandladning. Mennesker med inkontinens er typisk meget påvirkede af det, både fysisk og mentalt, og det kræver mange ressourcer at håndtere på plejecentrene.

Med den intelligente ble, Abena Nova, kan personalet på plejecentre og -institutioner tilbyde bedre tilpasset personlig pleje til inkontinente baseret på deres faktiske behov. 

Løsningen registrerer løbende ændringer i bleens fugtniveau og sender data til plejepersonalet via en APP eller anden API.  Disse informationer giver plejepersonalet mulighed for at målrette plejeaktiviteter omkring borgerens individuelle behov.

Abena Nova er resultatet af Abenas dybe faglige kendskab til inkontinens og produktion af kvalitetsbleer koblet med innovativ sensor-teknologi fra MediSens Wireless.

”Vi er stolte af at kunne præsentere verdens første intelligente ble til hverdagsbrug, som er blevet til i samarbejde med en af de mest innovative teknologi-virksomheder inden for medtech. Med vores brede  erfaring inden for inkontinens-pleje kombineret med MediSens Wirelsess’ innovative sensor-teknologi har vi udviklet et helt unikt produkt, der vil øge livskvalitet for de mennesker, der lider af inkontinens”, siger Preben Terp-Nielsen, Koncerndirektør i Abena. 

Abena investerer i Silicon Valley-baseret medtech-virksomhed

For at skabe en virkelig innovativ løsning til inkontinens-pleje har Abena søgt efter – og fundet en strategisk teknologipartner i Silicon Valley-baserede MediSens Wireless. MediSens Wireless er specialiseret i at udvikle såkaldt wearable sensor-teknologi – altså teknologi indbygget i andre produkter, der kan måle forskellige typer af aktiviteter. 

”Vores mål er at udvikle teknologi-løsninger, der er både innovative og praktisk anvendelige og kan forbedre plejen på plejecentre. Vi mener der er et stort potentiale i at kombinere data med klinisk ekspertise for fremtidens pleje.  Vi har allerede udført adskillige pilot-test i Europa med stor succes og er lige nu midt i en mere dybdegående test sammen Philadelphia Zorg i Holland.Vi ønsker at tilbyde en løsning, der kan hjælpe plejecentre med at administrere inkontinens mere effektivt og samtidig give bedre pleje, siger Behrooz Yadegar, Administrerende direktør i MediSens Wireless.

Abena Nova indgår lige nu i et større testforløb hos Hollands næststørste udbyder af handicappleje, Philadelphia Zorg. Testen løber i seks måneder blandt ca. 100 patienter og beboere på forskellige centre. I de kommende måneder vil flere andre plejefaciliteter rundt omkring i Verden starte testforløb af Abena Nova. Abena Nova vil være bredt tilgængelige i starten af 2018.

Mere information?

Gå til AbenaNova eller kontakt:

Eva Tansem Andersen
Konceptansvarlig

eta@abena.dk 
Tlf. +45 51 58 05 81


Om Abena Nova:
Abena Nova er verdens første intelligente ble til hverdagsbrug. Abena Nova er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret chip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets. www.AbenaNova.dk


Om Abena:
Abena er en førende dansk producent af inkontinens-løsninger. Abenas mission er at forbedre livskvaliteten for de mennesker, der lider af inkontinens. Abena Group er repræsenteret med datterselskaber I 17 lande, tilbyder mere end 25.000 forskellige produkter og opererer I 88 lande i Verden. Abena blev grundlagt I 1953 og er en familieejet dansk produktions- og salgsvirksomhed med domicil i Aabenraa I Sydjylland. www.Abena.com


Om MediSens Wireless:
MediSens Wireless, Inc. blev grundlagt I 2007. Virksomhedens mission er at tilbyde løsninger, der forbedrer livskvaliteten. Målet er at udvikle en innovative teknologi-platform og tilbyde meningsfulde plejeløsninger til patienter og beboere I deres hjem eller på plejefaciliteter. Virksomheden er baseret I Santa Clara, Californien (USA). www. MediSens.com

 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...