Nyheder


Nyheder | 31.03.2020

ABENA sponsorerer Yngre Lægers initiativ mod coronasmitte

Danske læger står sammen i Region Syddanmark under coronakrisen – og i ABENA bidrager vi, så godt vi kan. Medlemmer af foreningen Yngre Læger har på bare fire dage stablet en ekstern vurderingsklinik på benene sammen med Sygehus Sønderjylland og ABENA. Potentielt coronasyge kan hermed blive undersøgt i lokaler, uden at skulle i nærheden af sygehusets øvrige patienter, så risikoen for smittespredning af corona minimeres.

ABENA sponsorerer apparater og kits til måling af infektionstal
På Sygehus Sønderjyllands parkeringsplads finder du nu en bygning, der huser en gruppe medlemmer af foreningen Yngre Læger. Hver dag mellem 8 og 22 er de på vagt og tager imod patienter, som er henvist af deres egen læge eller vagtlæge. Her kan patienter undersøges, som var de ved deres egen praktiserende læge – dog under særligt kontrollerede former, hvor risikoen for at smitte andre patienter samt sundhedspersonale minimeres.

Ved at hjælpe vurderingskrævende patienter, uden at lukke dem ind på selve Sygehus Sønderjylland, reduceres risikoen for, at coronasmitte spredes til sygehusets øvrige patienter. Derudover får patienter i vurderingsklinikken bedre mulighed for at blive undersøgt, end hvis de skulle henvises til såkaldte coronatelte, hvor patienten ikke ville kunne blive undersøgt med de samme remedier som på sygehuse eller almene klinikker.  

I ABENA går vi højt op i at støtte op om gode initiativer i lokalområdet – og særligt i denne tid, hvor vi alle må stå sammen, hver for sig. Derfor er vi stolte over at kunne sponsorere apparater og kits til måling af infektionstal, så vurderingsklinikken kan køre alle ugens syv dage. Vi håber, at vores sponsorat kan være med til at hjælpe patienter til en god behandling og samtidig reducere smittespredningen af coronavirus.

 


keyboard_arrow_up
Loading...