Nyhed | 28.11.2022


Årets juledonation 2022
går til SOS Børnebyerne

Årets juledonation 2022 går til SOS Børnebyerne

Foto: Lars Just

Hvert år til jul giver ABENA en donation til en organisation, som gør et særligt arbejde for børn og unge. I år går juledonationen til SOS Børnebyerne.

SOS Børnebyerne er en børneorganisation, der hjælper udsatte børn og unge, som har mistet eller er i risiko for at miste forældreomsorgen. Med tilstedeværelse i 138 lande verden over er det verdens største humanitære organisation med fokus på denne målgruppe.

SOS Børnebyernes arbejde

Børn har det som udgangspunkt bedst i deres egen familie, hvis familien kan tage ordentligt vare på børnene og opfylde deres behov for tryghed, omsorg, mad og skolegang. Når et barns forældre ikke har mulighed for at tage sig af det, træder SOS Børnebyerne til og sikrer, at barnet får en tryg opvækst i en ny familieramme. Det kan for eksempel være i en plejefamilie, i slægtspleje eller i en SOS-familie i en af de mange børnebyer, hvor uddannet personale med en primærvoksen i spidsen skaber en familiekonstellation med omsorg, skolegang og plads til leg og udvikling for børnene.

Foto: Lars Just

Vil være der både i dag og i morgen

Modsat mange andre organisationer, der primært beskæftiger sig med nødhjælp og akutte indsatser, insisterer SOS Børnebyerne på langvarige indsatser, der også skaber positiv forandring på den lange bane.

For de børn, der vokser op i en børneby, er det ekstremt vigtigt, at de får omsorg, støtte og tryghed i en barndom, der skal danne grundlaget for et godt voksenliv. Børnene kommer ofte fra en svær baggrund fyldt med sorg og svigt, og de har brug for stabile voksne og en fast gruppe af andre børn omkring sig – en ny familie. Når børnene bliver ældre, får de løbende råd og vejledning, så de kan komme godt i gang med livet som voksen.

Omsorg og tryghed under krig, kriser og katastrofer

Når kriser og katastrofer rammer, yder SOS Børnebyerne akut beskyttelse til sårbare familier og børn uden forældreomsorg. Det sker blandt andet gennem nødhjælp, psykosocial støtte og skolegang til børn, juridisk rådgivning og hjælp til at holde sammen på eller genforene familier.

Uanset hvor i verden hjælpen foregår, tager SOS Børnebyerne altid udgangspunkt i det enkelte barn og dets ret til omsorg og beskyttelse. Med hjælp fra samarbejdspartnere og virksomheder er det muligt for SOS Børnebyerne at sikre en langsigtet indsats for hundredtusindvis af børn over hele verden.

Vi ønsker vores kunder og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og godt nytår!

Med venlig hilsen

ABENA A/S

​Tilbage til Nyheder

keyboard_arrow_up
Loading...