Nyheder


Pressemeddelelse | 14.03.2018

Svanemærkede kaffekopper

Abena introducerer nu svanemærkede engangskopper. De nye kopper giver forbrugerne mulighed for at drikke kaffe af kopper, der både lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav.

I 2017 lancerede den sønderjyske virksomhed verdens første svanemærkede burgerpapir, der allerede er blevet en succes. Og nu kan man altså også drikke en kop kaffe sammen med (eller måske efter) sin fastfood med god samvittighed. Den nye kaffekop er designet i rå, nordisk stil, og den kan også produceres med kundernes eget firmalogo eller design.

Hvorfor lige kaffekopper?

Abena har mange års erfaring med at skabe skræddersyede, bæredygtige produktløsninger, der kan hjælpe deres kunder verden over til at arbejde miljørigtigt. Og netop i markedet for fastfood- og færdigretter ser Abena en stor mulighed for at kunne hjælpe deres kunder, og dermed også forbrugere, til at reducere både CO2-udledning og mængden af plastaffald. Miljørigtige engangsprodukter og -emballage til madvarer er for alvor kommet i fokus.

Derudover må de svanemærkede kaffebægre ikke indeholde recirkulerede materialer, dvs. genbrugspapir, som kan indeholde kemikalierester. De må heller ikke være tilsat skadelige kemikalier som eksempelvis fluorstoffer og ftalater.

”Vi kan se, at tendensen hos forbrugerne er, at flere og flere efterspørger miljørigtige produkter, især når det gælder madvarer” siger Kasper Haick Lundsgaard, Global Category Manager hos Abena. ”Det er ikke længere nok, at maden er bæredygtig og økologisk, den må også gerne være nem at gå til – i form af færdigretter og fastfood – og folk ser også på, om emballagen belaster miljøet, når de skal skille sig af med den.”

Skarpe miljøkrav

Der er fuld sporbarhed på alle ressourcer og materialer i Abenas nye kaffekop og råmaterialerne stammer desuden fra bæredygtigt skovbrug. Det betyder, at materialerne hele tiden er under skarp kontrol og skal leve op til internationale standarder. Både i forhold til genanvendelsesmuligheder, forvaltning af vand- og skovressourcer samt social ansvarlighed.

De nye kaffekopper er svanemærkede, og hos Miljømærkning Danmark er man positive over for det nye produkt:

”Vi oplever i øjeblikket stor interesse for svanemærkede engangsartikler til fødevarer, og det er derfor glædeligt, at udvalget med de nye kopper nu bliver endnu større”, siger Ingrid Elmedal, konsulent hos Miljømærkning Danmark, og fortsætter ”Svanemærket skal jo netop gøre det enkelt for forbrugere og indkøbere at vælge produkter, der er skabt med omtanke for både miljø og mennesker.”


Fakta om den nye Svanemærkede kop

 • Tåler temperaturer op til 100 °C
 • Produceret af materialer fra Skandinavien
 • Fuld sporbarhed af alle ressourcer, materialer og produktion
 • Svanemærket udstedes af Miljømærkning Danmark.


Fakta om Svanemærkets krav til engangsartikler til fødevarer

 • Indeholder en høj andel fornybare råvarer, som ikke må komme fra genmodificerede planter.
 • Lever op til krav om sporbarhed til træ og lignende råvarer samt krav om certificering på råvaren.
 • Er produceret under skrappe krav til energiforbrug.
 • Må ikke være produceret af recirkulerede materialer.
 • Må ikke være tilsat fluorstoffer, PVC, ftalater, parfume og smagsstoffer
 • Lever op til skrappe krav til farvestoffer og lim.
 • Kan komposteres eller recirkuleres.

keyboard_arrow_up
Loading...