Vejen til et Svanemærket hotel- og konferencecenter

Case-studie fra Schæffergården

 

Hos Schæffergården i Gentofte er bæredygtighed ikke kun noget man taler om. Her er der handling bagved ordene. 

Med Gentoftes største køkkenhave og et væld af hjemmedyrkede grøntsager, helt uden brug af kunstgødning, er en fremtid om bæredygtig hoteldrift allerede skudt godt i gang.

Men hos Schæffergården har man flere ambitioner!

”Det betyder noget for os og det føles godt i maven. For os er det en strategisk beslutning og investering at opnå en mere bæredygtig hoteldrift i fremtiden,” siger Peter Feddersen, Direktør ved Schæffergården.

Derfor var det en naturlig del af den bæredygtige udvikling for hotel- og konferencecenteret at opnå certificeringen som Svanemærket.


Svanemærket rengøringskemi

Selve processen med at blive Svanemærket tog Schæffergården otte måneder. Hvert hjørne og afkrog af forretningen blev kigget efter i sømmene. 

Alt blev kigget igennem fra ende til anden. Vand- og varmeforbrug, rengøringsmidler, duge, sengelinned og meget mere,” fortæller Peter Feddersen og fortsætter ”I praksis fik vi ryddet lageret for rengøringskemi og startede på en frisk.

Peter Feddersen vil dog ikke lægge skjul på, at processen omkring især rengøringskemi og den dertilhørende dokumentation, var en uoverskuelig opgave at få taget hul på.

Vi tog fat i vores konsulent hos ABENA og fandt ud af, at vi faktisk kunne udlicitere opgaven med at få alle vores rengøringsmidler Svanemærket – og endda indenfor den samme prisramme som vi var vant til,” siger Peter Feddersen.

Processen omkring dokumentation af den nye rengøringskemi viste sig ikke at være så slem som frygtet, idet alle produkterne allerede levede op til Svanemærkets strenge krav og derfor hurtigt kunne godkendes. 

Vi har været meget glade for, at ABENA har stillet deres ekspertise og viden til rådighed for os i forhold til at løfte vores ønsker om en bæredygtig fremtid,” siger Peter Feddersen.

 

Stolte medarbejdere

At komme i mål med at blive Svanemærket certificeret, har ikke kun medført ny rengøringskemi på Schæffergården – det har også gjort medarbejderne stolte og øget deres generelle tilfredshed.

Det har skabt en fælles kultur, hvor det er helt tydeligt og konkret i blandt medarbejderne, hvad det er vi skal prioritere i hver enkelt afdeling,” siger Peter Feddersen og fortsætter ”Medarbejderne løfter i flok og er stolte af deres fælles indsats.”

Selvom målet for nu er indfriet, står hverdagen ikke stille på hotel- og konferencecenteret. ”Helt i mål kommer man aldrig, for det er en løbende proces, hvor kravene løbende justeres og tilpasses,” siger Peter Feddersen og fortsætter ”Kun det bedste er godt nok, når man har et Svanemærket hotel.”

 

Kunderne efterspørger bæredygtighed

Hos Schæffergården kan man da også tydeligt mærke, at kunderne har virksomhedens bæredygtige profil for øje, når der skal vælges hotel- eller konferencefacilitet.

Vi kan mærke, at kunderne i stigende grad har en holdning til bæredygtighed, og at det er et kriterie som flere kunder tillægger værdi i selve beslutningsprocessen,” siger Peter Feddersen.

Arbejdet med Svanemærket certificering og bæredygtighed er dog ikke altid noget, der fremgår tydeligt for Schæffergårdens gæster. ”Det bliver blandt andet meget tydeligt, når kunderne opdager, at vi har egen køkkenhave, hvorfra køkkenet forsynes med lækre råvarer,” siger Peter Feddersen og fortsætter ”Ellers er mange af miljøkravene til Svanemærket certificering ikke noget gæsterne kan tage og føle på.”

Derfor har Schæffergården arbejdet med at synliggøre de nye tiltag omkring Svanemærket. ”Vi har opsat informationsskilte ved blandt andet kaffeautomaterne, toiletterne og ude på værelserne,” siger Peter Feddersen.

Direktøren er da også meget positiv omkring investeringen og arbejdet med Svanemærket certificering. ”Vi forventer allerede nu at kunne se det på bundlinjen både økonomisk og i forhold til vores medarbejder- og kundetilfredshed,” siger Peter Feddersen og fortsætter ”… og ikke mindst på vores CO2-aftryk i fremtiden.”

 


Kom godt i gang med Svanemærket

Gode råd fra Peter Feddersen
 

check Involver dine medarbejdere 

check Tænk over formidlingen af de nye tiltag både før, under og efter processen 

check Sæt ord på, hvordan de nye tiltag skaber værdi for gæsterne 

Bliv klogere på Svanemærket 

Svanemærket er et nordisk miljømærke, der er anerkendt over hele verden for sine strenge standarder. Dette miljømærke garanterer, at der er taget særligt hensyn til miljø, klima, kvalitet og bæredygtighed fra råvareforarbejdning til produktion, brug og bortskaffelse af det færdige produkt. Et bredt udvalg af ABENAs produkter bærer det nordiske Svanemærke.

Læs mere om Svanemærket

Bliv klogere på Svanemærket 

Svanemærket er et nordisk miljømærke, der er anerkendt over hele verden for sine strenge standarder. Dette miljømærke garanterer, at der er taget særligt hensyn til miljø, klima, kvalitet og bæredygtighed fra råvareforarbejdning til produktion, brug og bortskaffelse af det færdige produkt. Et bredt udvalg af ABENAs produkter bærer det nordiske Svanemærke.

Læs mere om Svanemærket

 

keyboard_arrow_up
Loading...