Ansigtsmasker (mundbind)

- sådan sikrer du korrekt brug samt god hudpleje


Hvilken type maske bør du vælge?

Formålet med at anvende en ansigtsmaske er at forhindre, at brugeren af masken spreder smitte til dem, man omgås med. Det betyder, at masken beskytter omgivelserne. Derfor anbefaler vi, at de som er syge eller har en smitsom sygdom benytter ansigtsmaske, da man reducerer spredningen af smitte til omgivelserne (hertil skal man huske fortsat at have en god håndhygiejne). Dette gælder både sundhedspersonale og den generelle befolkning.

Af kirurgiske masker (også kendt som mundbind) findes der 3 forskellige typer på markedet: 

  • Type I
  • Type II
  • Type IIR

De forskellige typer af ansigtsmasker adskiller sig fra hinanden i forhold til, hvor effektiv ansigtsmasken filtrerer bakterier, og om det beskytter mod sprøjt og stænk. Type I er mest egnet for patienter og personer, som er smittet, hvorimod type II har en højere filteringsgrad sammenlignet med en type I. Type IIR beskytter mod sprøjt og stænk.

Type II/IIR er mest egnet til sundhedspersonale og omtales derfor oftest som en operationsmaske/kirurgisk ansigtsmaske. Ansigtsmasker beskytter ikke mod indånding af forurenet/bakteriel luft, da den ikke sidder helt tæt til ansigtet, og aerosoler/partikler kan slippe igennem lækager mellem ansigtet og ansigtsmasken.

ABENA anbefaler IIR
I ABENA anbefaler vi dig at anvende type IIR. Type IIR har samme egenskaber som type II, men beskytter dig samtidig mod sprøjt og stænk, da masketypen er stænkresistent. Det gør, at masken kan beskytte mod blandt andet dråber fra host og nys. Type IIR er godkendt i henhold til EN 14683:2019 (standarden for operationsmasker). Læs mere om EN 14683:2019
 

ABENA garanterer, at alle ansigtsmasker i vores sortiment er af høj kvalitet, mens de også overholder denne europæiske maskestandard.

 

Se vores sortiment af ansigtsmasker på vores webshop

Gå direkte til ABENA Online

 

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Søger du en specifik maske, som du ikke kan finde i vores webshop? Måske kan vi hjælpe!

Kontakt din ABENA konsulent eller vores kundeservice og hør mere om, hvad vi kan tilbyde dig. 

Kontakt kundeservice

Sådan bruger du masker/mundbind

For at beskytte dig selv og andre mod smitte er det vigtigt at anvende en ansigtsmaske korrekt. Her er god hygiejne og korrekt håndtering essentiel.

For at hjælpe dig har vi udviklet en 9-trins guide til, hvordan du bruger ansigtsmasken korrekt. Du kan downloade oversigten og hænge den op der, hvor det giver mening for dig og din virksomhed. 

Download 9-trins guide

Sådan bruger du masker/mundbind

For at beskytte dig selv og andre mod smitte er det vigtigt at anvende en ansigtsmaske korrekt. Her er god hygiejne og korrekt håndtering essentiel.

For at hjælpe dig har vi udviklet en 9-trins guide til, hvordan du bruger ansigtsmasken korrekt. Du kan downloade oversigten og hænge den op der, hvor det giver mening for dig og din virksomhed. 


Hvor ofte bør du skifte maske? 

Anvender du ansigtsmaske, som ikke er klassificeret som åndedrætsværn, findes der ikke retningslinjer for, hvor længe du kan anvende produktet. Ved længerevarende brug anbefaler vi dig at skifte maske, hvis den er fugtig eller bliver uren. Er du i tvivl, om masken er kontamineret, bør du også anvende en ny maske. 

Vi anbefaler dig altid at følge de nationale sundhedsfaglige anvisninger. 


Undgå eksem og hudirritation ved brug af maske

På trods af gode kvalitets-masker oplever nogle hudgener i forbindelse med brug af masker over længere tid. For at forebygge hudirritation (og i værste fald eksem) er det vigtigt at pleje huden i ansigtet. Du finder her vores vejledning til, hvilke produkter du med fordel kan anvende, hvis du oplever irriteret hud i forbindelse med brug af mundbind. 

 

Ved let beskadiget hud anbefaler vi dig at anvende Secura, som beskytter i op til 4 døgn.

Secura danner en usynlig film, som beskytter mod friktion. Køb

 

 

Ved beskadiget hud beskytter Covatec Silesse i op til 72 timer efter påsmørelse af et tyndt lag.

Convatec Silesse danner en usynlig film, som beskytter mod friktion. Køb

 

Til forebyggelse og pleje af huden anbefaler vi dig at anvende Skincare Ointment fra ABENAs egen serie.

Skincare Ointment er god til at hele huden og give fugt, mens den samtidig beskytter mod friktion.
 

KØB

 

 

keyboard_arrow_up
Loading...