Aktuelle temaer


Aktuelle temaer | 23.03.2021

Hvorfor passe på skovene rundt om i verden?

Tre spørgsmål til ABENAs CEO, Preben Terp-Nielsen, om FSC™

 

1. Hvad skal der til for at blive certificeret med FSC™?
At blive FSC™ (Forest Stewardship Council) certificeret er resultatet af en lang proces. Det kræver en omfattende mængde dokumentation og fuld sporbarhed af det træ, vi bruger som råmaterialer til vores produkter. Det gælder for de produkter, vi producerer på vores egne fabrikker såvel som de produkter, vi køber globalt. Krav til socialt ansvar og beskyttelse af arbejdstagerens rettigheder er også centrale elementer, der skal opfyldes for at blive certificeret.

Vi sørger for, at hver enkelt leverandør, der er i kontakt med vores FSC™-mærkede produkter, også er FSC™-certificeret. Dette inkluderer dem, der er ansvarlige for plantning, dyrkning og fældning af træerne til tømmerfabrikker eller papirfabrikker og til produktionsenhederne, hvor vores produkter fremstilles.

Det er vigtigt for os at give vores kunder fuld gennemsigtighed i deres indkøbssituation. Derfor har vi ansat interne eksperter certificeret i henhold til ISO 50.001 og uddannet af FSC™ for at sikre, at vores certificerede produkter opfylder alle krav til dokumentation og markedsføring.

 

2. Hvilken værdi giver det vores kunder, at ABENA er FSC™-certificeret?
I dag ser vi en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter inden for enhver branche. Heldigvis er bæredygtighed en del af ABENAs DNA, og det er ikke nyt for os at tænke i høj kvalitet, socialt ansvar og miljømæssig pleje i vores produkter.

Vores FSC™-certificering er en anerkendelse af, hvordan vi lever op til de strenge standarder for bæredygtighed på markedet. Det fortæller historien om, at vi samarbejder med nogle af de bedste eksperter rundt om i verden, så vi kan give vores kunder ansvarligt producerede og indkøbte produkter. Endelig bruger vi vores certificering til at fortælle vores kunder, at vi har fuld sporbarhed på alle vores FSC™-certificerede produkter, ligesom vi også tilbyder fuld dokumentation om vores yderligere 36.000 produkter.

 

3. Hvorfor er miljømærker vigtige for ABENA?
Vi stræber efter at efterlade en bedre planet for fremtidige generationer i alt, hvad vi gør. Det er vigtigt for os, at vores børnebørn ikke behøver at bekymre sig om knappe naturressourcer. Af den grund prioriterer vi miljømærker som en del af vores globale forretningsstrategi. Vi ser dem som en garanti over for vores kunder, at de samarbejder med en virksomhed, der stolt påtager sig sit ansvar.

 

Værd at vide om Forest Stewardchip Council™ og FSC™

Forest Stewardship Council™ er en international ikke-statslig organisation dedikeret til at fremme ansvarlig skovforvaltning over hele verden. Produkter certificeret med FSC™-mærket er lavet af råmaterialer fra veladministrerede skove og ansvarlige kilder. FSC™ er internationalt anerkendt i mere end 100 lande. Området dækket af FSC™ skove svarer til ca. 50 % af størrelsen af EU*.

  • Miljømæssigt, socialt og økonomisk ansvarligt.
  • Der fældes ikke flere træer, end der kan reproduceres.
  • Truede træarter kategoriseres som udsatte områder og er beskyttet mod afskæring.
  • Indfødte er en del af skovforvaltningen, og områder af en bestemt kulturel, religiøs eller anden betydning er beskyttet.
     

*Kilde: FSC Danmark

FSC™ (Forest Stewardship Council) er en international ikke-statslig organisation dedikeret til at fremme ansvarlig skovforvaltning over hele verden. FSC™-certificerede produkter er lavet af råvarer, der stammer fra velforvaltede skove og ansvarlige kilder. Mærkets sporbarhed og integritet opretholdes gennem strenge kontrolforanstaltninger, og ved at vælge FSC™-certificerede produkter hjælper du med at tage vare på skove såvel som mennesker og dyreliv. For at lære mere, besøg www.fsc.org.


keyboard_arrow_up
Loading...