Er du forældre til et barn der er vådligger?

Ufrivillig vandladning er ofte arveligt betinget. Undersøgelser viser, at ca. 15 % af alle børn i 7-års alderen har natlig vandladning. Man taler om ufrivillig natlig vandladning, hvis barnet tisser i sengen om natten efter 5-års alderen og der er stor forskel på, hvor ofte børn tisser i sengen om natten. Det kan være alt fra én nat om måneden til flere gange hver nat. 

Hvordan ved jeg om mit barn er vådlægger?

Som ofte er sengen meget våd, men der er ingen problemer om dagen.

Der er mange små vandladninger generelt igennem døgnet, om dagen mere end 7. 

Evnen til at vågne, når blæren er fyldt, er ikke udviklet endnu.

Er barnet ca. 6 år og har ufrivillig natlig vandladning bør man kontakte sin egen læge for at få undersøgt, hvad årsagen er til problemet.

Ufrivillig, natlig vandladning kan have flere årsager.

Hormoner

Mange børn har en forsinket udvikling af døgnrytmen, der normalt skulle få barnet til at producere mindre urin om natten. Dette styres af det anti-diuretiske hormon, som dannes i hypofysen i hjernen. Normalt udskilles hormonet i større grad i blodet om natten og det medfører, at der ikke bliver produceret så meget urin. Mangler stigning i hormonet, produceres der mere urin, end blæren kan rumme, og det kan medføre ufrivillig, natlig vandladning.


 

Blærens størrelse

Blærens rummeevne udvikler sig i løbet af barnealderen. Hos nogle børn er rummeevne sent udviklet i forhold til barnets alder. Urinproduktionen i løbet af natten kan være normal, men blæren er ikke stor nok til at rumme urinen.


 

Ubalance

Ufrivillig natlig vandladning kan skyldes en samlet ubalance mellem urinproduktionen i løbet af natten og blærens rummeevne, samtidig med at barnet mangler evnen til at vågne, når blæren er fyldt.

Abenas produkter til vådliggere

Har du brug for bleer, underlag, hudplejeprodukter eller andre inkontinensprodukter, kan du købe disse i vores privatshop.

Har du brug for yderligere information?

 

Kontakt kundeservice

+45 7431 1818

Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 15.30

Send en e-mail

Ønsker du, at kontakte os via e-mail kan du skrive direkte til vores kundeservice via nedenstående knap.

 

Send os en mail

keyboard_arrow_up
Loading...