Fremtidens medicinbæger

Fremtidens medicinbæger

Mindre affald, mere cirkularitet

Hvert år køber hospitalerne i Region Sjælland 2,6 millioner bægere i engangsplast (kilde: GATE 21). Bægerne bruges til at dosere patientmedicin. To små piller til fru Jensen, og så ryger bægeret i affaldsspanden – men det skal der laves om på nu.

ABENA takker ja til challenge

GATE 21 har sammen med Region Sjælland udfordret markedet i en challenge, der går ud på at gentænke løsninger for fremtidens medicinbæger. En løsning med mindre forbrug af plast og større cirkularitet. Resultaterne vil ifølge GATE 21 få indflydelse på fremtidige udbud på medicinbægere.

ABENA har indsendt flere forskellige løsnings-
forslag, som er gået videre til testfasen på Slagelse Sygehus.

Helene afleverer

Hospitalernes hverdag

ABENAs løsningsforslag repræsenterer vores spidskompetencer: at tænke hele vejen rundt om implementeringen af nye løsninger for vores kunder. Med en arbejdsgruppe har vi undersøgt forskellige materialer, LCA-beregninger og designs med særligt fokus på hygiejne- og ressourceaspektet i den daglige drift. Sådan sikrer vi en løsning, der udover at skubbe til klimaindsatsen, også fungerer i hospitalernes hverdag.

”Vi indgår gerne i projekter, hvor omstilling sker sammen med vores kunder, så vi sammen sikrer løsninger, der passer til virkeligheden.
Det mål rammer vi med denne challenge,” udtaler Eva Tansem, bæredygtigheds- og udviklingschef i ABENA.

Projektet ligger i perfekt forlængelse af ABENAs egen omstilling og de udviklingsprojekter, vi i dag driver i samarbejde med kunder og samarbejdspartnere. De handler i høj grad også om cirkularitet, gentænkning af materialer og arbejdsgange for at sænke mængden af affald og reducere miljøaftryk.

Se flere projekter 

Her kan du se flere af ABENAs udviklingsprojekter, hvor vi gentænkner løsninger sammen med kunder og samarbejdspartnere.

TAKE BACK

Udviklingen af et retursystem for klude og mopper til genanvendelse af microfiberplast for kommuner og private virksomheder skabt med NMF og Teknologisk Institut. 

Læs mere her

GENANVEND PATIENTTØJ OG -LINNED

​Med tre danske regioner undersøger vi muligheden for at genanvende engangs-
tekstiler til sygehusvæsnet og reducere restaffald.

Læs mere her

FREMTIDENS MÅLTIDSBAKKER

Med Aabenraa Kommune og Arwos vil vi udvikle måltidsbakker til kommunale madtilbud med øget cirkulært forbrug og mindre affald.

Læs mere her

keyboard_arrow_up
Loading...